söndag 12 februari 2012

Unday Blitz

Två citat får avsluta helgen och ange tonen för den kommande veckan. Det första är:

”Ärren berättar var vi har varit, men de bestämmer inte vart vi är på väg.”

Kupa handen lätt och smek den knöliga, ömmande vävnad som täcker ditt ansikte, din kropp – och känn hur den svarar mot beröringen. Känn hur märklig ytan är – jämfört med hur lent och orört ditt inre känns. Trots känslan av bränt kött, oläkt yta och restspänningar så finns där något under åsarna- en vetskap om att det där inte styr hur du vill att din konstruktion ska klara av kommande påfrestningar. Du bestämmer. Du bestämmer att din underliggande konstruktion trots allt är hållbar. Att materialutmattning bara är ett abstrakt begrepp. Hållfastheten är god. Så det så. Du vet vart du är på väg – med ärr eller utan.

Det andra är:

"What lies behind us and what lies ahead of us are tiny matters compared to what lies within us.” (Ralph Waldo Emerson – amerikansk författare och filosof.)

Den inre styrkan är allt. Inget annat spelar någon roll. Inte vad som varit, inte vad som ska komma. Den rikedom du bär inom dig, som du måste se, som du ska förvalta och utveckla – den är det du har. Du har ett outsinligt kapital därinne. En kraft, en källa att ösa ur, när du behöver. En glädje, ett fokus att lita till, när allt annat svalnat. När du inte längre tror. När du behöver en vän. Då är du där.

It all lies within you.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar