tisdag 3 januari 2012

Det var då väl själva FN....

Vissa dagar är värre än andra. De där dagarna man tycker att man har så rätt, förklara så bra och ändå ser mottagarna ut som fågelholkar.  ”Ingen hemma”.

Som förälder ser man rätt ofta, att lyset är tänt, men ingen är hemma. Hur pedagogiskt budskapen än läggs fram så finns det alltid mer att utveckla, beskriva, kommendera, penetrera.

Ack ja.

Som konsult måste man ibland göra saker man inte tror på till 100 %, eftersom kunden har en bestämd uppfattning. Det är inte alltid fel – man lär sig nya saker av det. Som att hålla truten och jobba på, eller att vässa sin egen argumentation, eller att allt inte behöver göras på mitt (det rätta) sättet. Det går bra ändå.

Men jag undrar lite över hur sjutton det går till i Förenta Nationernas Förbund. Där sitter människor som ska tänka fram humanitära lösningar för andra mindre lyckligt lottade medmänniskor. De sitter där och grubblar över gränser, krig, matfördelning, etnisk utrensning, religionsförtryck, misär, barnkonventioner och annat pyssel. På DN:s idiotfakta-site ’thefactlab.com’ finns en liten lista över hur representanterna från medlemsländerna tänker när det gäller tre perspektiv – viktiga för just ovanstående pyssel:











Representanterna i FN - med sin politiska bakgrund och sitt humanitära engagemang - har uppseendeväckande lite förtroende både för andra nationaliteter och politiska inriktningar. Dessutom har de lågt förtroende för sin egen organisation - FN.

Undrar hur psalmerna går när de ska ändra världen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar